ZESPÓŁ ŻŁOBKÓW Gminy Miejsce Piastowe
JADŁOSPIS od 4 do 8 listopadaa 2024
Data |
I Śniadanie |
II Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 04.11.2024 |
Makaron zacierka na mleku Chleb pszenny z masłem, ser żółty, ogórek kiszony, szczypiorek, herbatka |
Mus wieloowocowy |
Zupa jarzynowa z ziemniakami Kaszotto z kaszy jęczmiennej z warzywami i mięsem wieprzowym, jarzynka: brokuł oprószany, kompot |
Banany |
Alergeny Gluten, mleko i produkty pochodne, seler, jajko |
||||
Wtorek 05.11.2024 |
Kanapka z masłem , szynką z indyka, jajkiem, rzodkiewką i natką pietruszki Bawarka |
Koktajl bananowy na jogurcie naturalnym ze szczyptą cynamonu |
Zupa krem marchewkowe pole z grzankami Pulpecik rybny /filet z miruny/ gotowany z sosem pomidorowym, ziemniaczki, surówka z selera, marchewki, ogórka kiszonego i jabłka z jogurtem naturalnym, kompot |
Sok pomarańczowy |
Alergeny Gluten, mleko i produkty pochodne, seler, jajko, ryba |
||||
Środa 06.11.2024
|
Płatki jęczmienne na mleku Pieczywo ziarniste z masłem, szynka wieprzowa krucha, kolorowa papryka, kiełki słonecznika, herbatka |
Sałatka owocowa |
Zupa ogórkowa z ziemniakami Mięso drobiowe zapiekane na ryżu w sosie ziołowo- pomidorowym surówka: marchewka z jabłkiem i rodzynkami, kompot |
Jogurt owocowy |
Alergeny Gluten, mleko i produkty pochodne, seler, jajko |
||||
Czwartek 07.11.2024
|
Bułka chałka z masłem i dżemem truskawkowym Kakao na mleku |
Budyń śmietankowy z musem malinowym |
Zupa grochowa Sznycelek wieprzowy panierowany pieczony w piecu, puree ziemniaczane, surówka z czerwonej kapusty, marchewki, cebuli i jabłka z oliwą, kompot |
Chrupki kukurydziane, białe winogrona |
Alergeny Gluten, mleko i produkty pochodne, seler, jajko |
||||
Piątek 08.11.2024
|
Płatki ryżowe na mleku Chleb razowy z masłem, pasta z twarogu i jajka, świeży ogórek, szczypiorek, herbatka |
Ciasteczka dyniowe, woda z cytryną |
Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami i mięsem drobiowym Makaron świderki z warzywami i rybą /tuńczyk w sosie własnym/, jarzynka: marchewka mini, kompot |
Jogurcik naturalny, jabłko |
Alergeny Gluten, mleko i produkty pochodne, seler, jajko, ryba |
Dzieci bez ograniczeń mają udostępnioną do picia wodę źródlaną.
W jadłospisie zastrzega się prawo do zmian.
Do przygotowywanych potraw używane są przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, oregano, bazylia, majeranek, lubczyk, tymianek, papryka słodka, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, curry, kurkuma.